1990. godine, nastao je Mali Podrum Radovanović, u kome se iz grozdova sazrelih pod blagim jesenjim suncem, u savremeno opremljenim podrumima proizvode vina zaštićenog geografskog porekla koja su od Ministarstva Poljoprivrede Republike Srbije proglašena vrhunskim. Krnjevački majstor vina, višestruki je dobitnik zlatnih medalja na Beogradskom sajmu „Svet Vina“, i poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, za vino Šardone.
Iz podruma ovog renomiranog proizvođača, poslednjih godina izašlo je i pravo šampanjsko vino među svim vinima Kaberne Sovinjon, ovenčan velikom zlatnom medaljom na sajmu vina u Beogradu.
Ovo vrhunsko vino pobednik je i međunarodnog sajma u Novom Sadu, za 2002. i 2003. godinu. Posebno priznanje Podruma Radovanović stiglo je 14. Jula 2003. godine, kada je povodom nacionalnog praznika Francuske, ambasador ove zemlje u Srbiji.
2007. godine, odlukom nacionalne komisije za brendiranje, Podrum Radovanović je od strane Privredne Komore Srbije i agencije za brendiranje, proglašen Superbrendom Srbije.

Na šljunkovitom terenu brdašaca, mali i veliki Golać, na padinama iznad Krnjeva, gde kao u pravoj vazdušnoj banji kruži topao vazduh, zasađeni su vinogradi okrenuti prema jugoistoku gde već vekovima sočni grozdovi upijaju prve zrake jutarnjeg sunca. I upravo na tom mestu od pamtiveka u porodičnoj tradiciji Radovanovića, od najboljih sorti grožđa proizvodi se vino.
Mesto
Smederevo
Adresa
Dositejeva 10, 11319 Krnjevo
Telefon
+381 (0) 26 821-085
+381 (0) 63 206-239
Mejl
podrumradovanovic@neobee.net
Sajt
http://www.podrumradovanovic.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *